Agenda

 

 

Lees verder...

Statistiek

Vandaag 13
Deze week 13
Deze maand 3024
Sinds 11-2008 1247279

Opleidingen
 

 

Noors studeren op een HBO of universiteit is misschien wel de mooiste manier om met de taal bezig te zijn. Wil je Noors op het hoogste niveau bestuderen, dan kun je terecht bij verschillende universiteiten.

 

Nederland

 

 

 

Universiteit van Amsterdam
In Amsterdam bestaat er binnen de letterenfaculteit een vakgroep Scandinavistiek. Hierbinnen worden de hoofdrichtingen Deens, Noors en Zweeds gegeven.
Meer informatie...

 

 

 

 

 

 

Universiteit Leiden
In Leiden kan een bijvak Oudnoords gekozen worden. Dit is de oude taal die ten grondslag ligt aan alle moderne Scandinavische talen. Dit vak kun je kiezen bijvoorbeeld in het kader van een opleiding Vergelijkende Indo-Europese Taalwetenschap.

 

 

 

 

 

RijksUniversiteit Groningen
In Groningen is de faculteit Scandinavistiek recentelijk opgeheven, ondanks protest van studenten en docenten. De faculteit valt nu onder Europese Talen. Noors wordt er niet meer gegeven, Zweeds nog wel. Wellicht keert Noors weer terug in Groningen als het tij keert en het belang van goed en divers onderwijs wel weer erkend wordt in Nederland.
Meer informatie...

 

 

 

 

Vlaanderen

 

Universiteit Gent
De vakgroep Scandinavistiek en Noord-Europakunde van de Universiteit Gent (waar de hoofdrichting Zweeds gevolgd kan worden) biedt Noors en Oudnoors als keuzevak aan.
Meer informatie...

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  2024 H.W. Schoonekamp | Contact | Talennet | Plattegrond.

Citaat van de dag

"Het leven is als een doosje bonbons: je weet nooit wat je nu weer gaat krijgen.
Livet er som en boks konfekt. Du vet aldri hva du kommer til å få. "
- Winston Groom -
(1944-2020)

Mededelingen en snelkoppelingen

Heeft u een eigen website? Een link naar deze website wordt zeer gewaardeerd. Uw website kan eventueel ook bij ons in het linkoverzicht geplaatst worden.