Agenda

 

 

Lees verder...

Statistiek

Vandaag 66
Deze week 701
Deze maand 2040
Sinds 11-2008 1250238

Afbeeldingen 

Wat staat er op de afbeeldingen boven aan de pagina's van deze website?

 

 

Bergen, de tweede stad van Noorwegen.

 

Bergen is een stad en gemeente in Vestland aan de westkust van Noorwegen. Bergen was de grootste stad van Noorwegen tot de jaren 1830 en is sindsdien de op één na grootste stad van Noorwegen.
Bergen er en by og kommune i Vestland på Norges vestkyst. Bergen var Norges største by til innpå 1830-årene, og har siden vært Norges nest største by.

Bron: Foto uit het World Factbook, publiek domein.

 

 

Halsnøy

 

Halsnøy is het grootste eiland van een groep eilanden in het zuiden van de gemeente Kvinnherad in Vestland.
Halsnøy er den største øya i en samling av øyer sør i Kvinnherad kommune i Vestland.

Bron: Publiek domein.

 

 

De Nidaroskathedraal in Trondheim

 

De Nidaroskathedraal in Trondheim is de belangrijkste kerk van Noorwegen omdat het de grafkerk van de heilige Olav is. Het is een Lutherse kathedraal en parochiekerk en wordt beschouwd als het nationale heiligdom van Noorwegen.
Nidarosdomen i Trondheim er Norges mest sentrale kirke i kraft å være Olav den helliges gravkirke. Den er luthersk domkirke og menighetskirke og betraktes som Norges nasjonalhelligdom
Bron:
Foto door Morten Dreier. Overgenomen in overeenstemming met de Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic license.

 

 

Het Fjærlandsfjord

 

Het Fjærlandsfjord is een vertakking aan de noordkant van de Sognefjord, in de gemeente Sogndal. Het is 27 kilometer lang en mondt uit in het dorp Fjærland.
Fjærlandsfjorden er en fjordarm på nordsiden av Sognefjorden, i Sogndal kommune. Den er 27 kilometer lang og går inn til bygda Fjærland.
Bron:
Foto door User:China Crisis. Overgenomen in overeenstemming met de Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic license.

 

 
  2024 H.W. Schoonekamp | Contact | Talennet | Plattegrond.

Citaat van de dag

"Het zijn de oudste woorden -'ja' en 'nee'- die de meeste aandacht vereisen
De eldste, korteste ordene 'ja' og 'nei' er de som krever mest gjennomtenkning. "
- Pythagoras -
(580-500 BC)

Mededelingen en snelkoppelingen

Heeft u een eigen website? Een link naar deze website wordt zeer gewaardeerd. Uw website kan eventueel ook bij ons in het linkoverzicht geplaatst worden.