Agenda

 

 

Lees verder...

Statistiek

Vandaag 128
Deze week 1708
Deze maand 128
Sinds 11-2008 1002515

Opleidingen
 

 

Noors studeren op een HBO of universiteit is misschien wel de mooiste manier om met de taal bezig te zijn. Wil je Noors op het hoogste niveau bestuderen, dan kun je terecht bij verschillende universiteiten.

 

Nederland

 

 

 

Universiteit van Amsterdam
In Amsterdam bestaat er binnen de letterenfaculteit een vakgroep Scandinavistiek. Hierbinnen worden de hoofdrichtingen Deens, Noors en Zweeds gegeven.
Meer informatie...

 

 

 

 

 

 

Universiteit Leiden
In Leiden kan een bijvak Oudnoords gekozen worden. Dit is de oude taal die ten grondslag ligt aan alle moderne Scandinavische talen. Dit vak kun je kiezen bijvoorbeeld in het kader van een opleiding Vergelijkende Indo-Europese Taalwetenschap.

 

 

 

 

 

RijksUniversiteit Groningen
In Groningen is de faculteit Scandinavistiek recentelijk opgeheven, ondanks protest van studenten en docenten. De faculteit valt nu onder Europese Talen. Noors wordt er niet meer gegeven, Zweeds nog wel. Wellicht keert Noors weer terug in Groningen als het tij keert en het belang van goed en divers onderwijs wel weer erkend wordt in Nederland.
Meer informatie...

 

 

 

 

Vlaanderen

 

Universiteit Gent
De vakgroep Scandinavistiek en Noord-Europakunde van de Universiteit Gent (waar de hoofdrichting Zweeds gevolgd kan worden) biedt Noors en Oudnoors als keuzevak aan.
Meer informatie...

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Citaat van de dag

"´╗┐Twee dingen vervullen het gemoed met steeds nieuwe en steeds toenemende bewondering en ontzag, hoe vaker en intenser het nadenken zich erop toelegt: de sterrenhemel boven mij en de morele wet in mij.
To ting fyller mitt sinn med stadig st├Şrre undring og ├Žrefrykt jo oftere og jo grundigere jeg tenker over dem: stjernehimmelen over meg og den moralske lov inni meg. "
- Immanuel Kant -
(1724-1804)

Advertenties

Ook adverteren op deze pagina?